Вітаю ВасГість П`ятниця, 26.04.2024, 13:10

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



“Топоніми Луганщини”

   В 2018 році Луганська область відзначає 80-річчя від дня свого утворення. З цього приводу Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Горького спільно з Луганським обласним відділенням УБА запропонувало бібліотекам області прийняти участь в циклі інформаційно-книжкових виставок «ТОПоніми Луганщини»

  Бібліотеки Попаснянської районної централізованої бібліотечної системи також долучилися до книжково-виставочного “марафону”, підготоувавши виставку-подорож про п’ять об’єктів, п’ять цікавинок району:
- Топонімічна історія : Попасна (Побутують три версії появи назви міста «Попасна», і всі мають під собою як міфологічні, так і цілком історичні підстави.)

    - Картамишські рудники (Ці рудники є унікальною пам'яткою археології. Одним з найцікавіших об'єктів, що занесений у Державний реєстр пам'яток національного значення України, є Картамишський археологічний мікрорайон (територія колишнього хутора Червоне озеро, поблизу Новозванівки Попаснянського району Луганської області).
    - Літня стоянка Золотої орди на Попаснянщині (Як вже з'ясували археологи, під селом Шипилівка Попаснянського району зупинявся дев'ятий син хан Узбеки, з династії Батія. Більше 3 тисяч мідних та срібних монет, залізні бойові топори, кінські вудила, жіночі прикраси та заготовки для чеканки монет. Такі багаті "трофеї" потрапили в руки науковцям археологічного центру "Спадщина". Подібних знахідок в Україні ще не було.)

  - Цілюще джерело (Є в Попаснянському районі цілюще джерело на Білій горі (біля селища Мирна Долина). Місце це незвичайне, овіяне легендами ...)
   - Храми Попаснянщини ( чотири храми, які мають цікаву непросту історію та є пам`ятками архітектури)
Сподіваємося, що ця виставка приверне увагу мешканців і гостей міста до історії і сьогодення Попаснянщини. 
   А ще - Попасну знають в Україні, як місто залізничників. Цілі династії працюють на підприємствах залізничного транспорту міста (це - вагоноремнтний завод, вагонне та локомотивне депо, залізничний вокзал)

  Та не всі знають, що в нашому місті є скляне приватне підприємство “Схід-Скло”
- єдине в області, де виробляється скло ручним способом. Тут працюють люди “вогняної” професії. Основні види продукції : світильники, вази, скло для керосинових ламп, золота смальта.


#ТОПоніми#goodlibrary

Категорія: Події | Переглядів: 398 | Додав: rcbs | Рейтинг: 0.0/0
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz