Вітаю ВасГість Понеділок, 29.04.2024, 04:28

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



Районна бібліотека на фестивалі “Вареника”

  Кожна національна кухня має страви, які стали брендом країни. В Україні - це вареники. Тож 17 лютого саме вони створили основу для прекрасного святкового дійства - фестивалю вареників у нашому місті.

  Районна бібліотека, як і багато інших підприємств, прийняла участь у фестивалі. Колектив творчо підійшов до підготовки презентації. Було розроблено святкове меню, куди увійшли українські страви: різноманітні вареники, узвар, млинці, сало, домашні соління. 

   Свою палатку назвали варенична “Бібліотечні страви”. Яскраво оформлена, вона відразу привертала до себе увагу усіх, хто був на святі. Українські рушники, ляльки - мотанки, цікаві вирази та цитати про вареники, тематичні ілюстрації, національний посуд - створили атмосферу давнини, самобутності. Майже всі були вдягнені в національні костюми, намагалися відтворити елементи спадщини українського народу. 


   Гостей зустрічали та запрошували до столу гоголівські персонажі: Оксана та Вакула. Шеф - кухар частував всіх смачними, гарячими варениками, які готувалися на протязі всього святкування. 
  Отож, кожен, хто відвідав нашу палатку, зміг поласувати улюбленою стравою українців - варениками зі шкварками, цибулею, картоплею, вишнями, та іншими начинками, яких є більше сотні, та визначити, які з них найсмачніші! Також відбулася презентація вареників «патріотичних». А вареник «антистресовий» з оригінальним дизайном став хітом на нашому столі! 


  Справжнім сюрпризом для всіх дітлахів, стала поява фіксиків - Сімки та Нолика, які підготували для усіх бажаючих вареники з сюрпризами, котрі можна було наколоти на гігантську виделку та навіть поворожити на майбутнє. А ще кожен мав змогу сфотографуватись з фіксиками на згадку про чудове свято! 

   Перше місце ми не отримали, але заохочувальний приз одержали! Це був той випадок, коли важлива не перемога, а участь! Тому що кожен учасник отримав масу позитиву та яскравих емоцій.
   Ми змогли гідно представити нашу організацію завдяки підтримці керівника Попаснянської РЦБС, Попкової О.С. , яка стала організатором святкової програми. Кожен із членів колективу бібліотеки також вклав частинку себе в створення народного колориту та чудової атмосфери.
 Хочеться висловити щирі слова подяки організаторам фестивалю, за збереження та підтримку українських обрядів та традицій, розвиток культури та мистецтва, а також за прекрасну можливість відпочити!
Дякуємо за свято. Разом - ми сила!

Категорія: Події | Переглядів: 494 | Додав: rcbs | Рейтинг: 0.0/0
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz