Вітаю ВасГість Понеділок, 06.05.2024, 01:20

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



Поєднаймось у шані глибокій

     Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.
      У цей славний день ми вшановуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки.

       З нагоди вшанування 8 травня, як Дня пам’яті та примирення, на  відзначення 72 - ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі  та завершення Другої світової війни 4  травня  2017  року  Попаснянська районна бібліотека провела літературно-музичну композицію «Поєднаймось у  шані глибокій». На свято у бібліотеку завітали представники групи цивільно-військового співробітництва, районної  ради ветеранів, учні і вчителі ЗОШ №21.
      Вшановуючи пам’ять жертв Другої світової війни, наша бібліотека долучилась  до патріотичної  акції «Квітка пам’яті».

                                          БУДУТЬ ПОЛЯ СВІТИТИСЬ   
                                          МАКАМИ ВІД ВЕСНИ…
                                          БУДУТЬ ЖИВІ МОЛИТИСЬ,
                                          ЩОБ НЕ БУЛО ВІЙНИ!

    Нашими працівниками були виготовленні червоні маки –  символ відзначення Дня пам’яті та примирення. Директор районної  бібліотеки, Попкова Ольга Сергіївна, вручила ці квіти нашим захисникам, які сьогодні теж проходять нелегкий шлях військових дій на території  Попаснянського району. Цим ми виражаємо свою вдячність військовим ВСУ та добровольчим батальйонам  і молимось за їх благополуччя, мир і спокій на нашій землі.
      Літературну  композицію «В моїй Україні» і «Танок миру» з  найщирішими  вітаннями  подарував  присутнім творчий колектив  молодших класів ЗОШ № 21.    

      Зворушливо прозвучали  пісні:  «Маки червоні»,  пісня  про  нелегку долю  солдатської матері, яка чекає свого сина з війни, «Щербатий місяць…» - про подвиг юних дівчат ,  у виконанні методиста бібліотеки  Безсмертної Елли.
Члени районної ради ветеранів Мік І.М. і Залівацька В. Ф.   виконали відомі  пісні другої світової,  написані з високим громадянським почуттям і мужньою силою.  
     З першого дня війни до переможного святкового салюту пісня завжди була з солдатом. Вона допомагала йому долати труднощі і позбавлення фронтового життя, піднімала бойовий дух воїнів, гуртувала їх. Як вірний друг вона не покидала фронтовика в хвилину смутку, скрашувала розлуку з коханою, з рідними і близькими. Вона йшла з солдатом у бій, вливала в нього нові сили, відвагу, сміливість...
       На заході пролунало багато тематичних, душевних віршів. Моісеєва Н.Д. прочитала свій вірш про трагедію дітей Рубащанського лісу.

        Хвилиною мовчання присутні засвідчили почуття глибокої поваги до тих, хто загинув і відстояв мир на землі.
        Сьогодні  голос війни ожив. Його ми чуємо знову. Війна не обійшла нашу державу  і тепер.  Зовсім нещодавно,  ми з вами не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною,тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій.  І  ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

І всі ми хочемо, щоб цвіла в садах калина,
Рясніло жито, сяяв небокрай,
Щоб жила і квітла Україна,
І щоб співав, радіючи мій край!

Категорія: Події | Переглядів: 435 | Додав: rcbs | Рейтинг: 5.0/1
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz