Вітаю ВасГість П`ятниця, 03.05.2024, 13:00

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



Будемо хвалитися!

    Будемо хвалитися! Дитяча бібліотека отримала нові гарні книжечки та журнали! А знаєте звідки? Це заохочувальний приз за нашу участь у конкурсі “Бібліотека- як сучасний інформаційний центр”, який проводив “Благодійний фонд “Бібліотечна країна” у співпраці з Українською бібліотечною асоціацією. Ловіть гарячі новинки!

Сухенко, Т.В. Як обрати професію майбутнього [Текст] : посібник з профорієнтаціїї для молоді віком від 13до 18 років / Тамара Сухенко; пер з рос О.Ю. Коноз; худож.- оформлювач В.Кобець. - Харків: Фоліо, 2016. - 80 с.:іл.

            Цей  методичний посібник є результатом п`ятирічного  досвіду тренінгів з вибору професії. У нього пропонується покроковий алгоритмом, що пояснює, як розширити знання людей про себе і про світ професій для того, щоб зробити усвідомлений професійний вибір.

Численні  коучингові питання у виданні дозволяють читачеву крок за кроком шукати відповіді  і всередині себе, і ззовні.

            Книжка стане у нагоді підліткам, студентам, психологам, тренерам, вчителям, батькам, а також всім тим,  для кого є актуальним  питання зміни професії або напряму діяльності. Видання може використовуватися і як посібник для самостійної роботи, і як методичний матеріал для тренінгу.

    Україна. Нова епоха: 1991 — 2011 [Текст]. - К.: Publishing, 2011. - 352с.:іл.

На карті світу сьогоднішня Україна, з її тисячолітньою історією, - одна з наймолодших незалежних держав. Усе, що відбувається нині з нами, визначає наше життя, мислення, впливає на менталітет і часом докорінно  зміняє звички та звичаї.

            Пропоноване читацькій увазі подарункове видання — спроба озирнутися  на минулі двадцять років і згадати, чим ми жили починаючи з 24 серпня 1991 року, що забулося, що ні, про що згадуємо з радістю, а про що з болем. Усе це — і Чорноморський флот, і “кравчучки”, і бандитизм у 1990-х, і Вєрка Сердючка, і введення гривні, і “Роксолана”, і Помаранчева революція, і розкладачка в кабінеті прем`єр-міністра, усі перемоги у світі й поразки всередині країни — це ми, наше життя і наша доба. Книга пропонує  згадати події, факти й людей, без яких ми сьогодні не можемо уявити ні себе, ні свого життя у власній молодій державі.

Ройз, С. Практическое ребенковедение [Текст] /Светлана Ройз. - К.: Ника-Центр, 2015. - 264с.

            «Практическое ребенковедение» - книга-практикум. Материализация многолетнего опыта автора - «жизни психологом». В этой книге — абсолютно практическийопыт и несекретные секреты о том, как заглянуть ЗА то, что мы называем сложным поведением ребенка, что сделать для профилактики различных  психологических  и не только сложностей, как вернуть свое спокойствие и как придать сил своему «внутреннему ребенку». Эта книга о многогранности подхода, глубине и одновременно легкости жизни с любимым ребенком.

Форд, Г. Моє життя та робота [Текст] / Генрі Форд; видання п`яте перекл. з англ. у. Джуман. - К.:Наш формат, 2016. - 344с.: іл.

            Автор цього мотиваційного посібника з філософії та психології великого бізнесу був генієм інженерії, його єдиним університетом стало життя. Генрі  Форд (1863-1947) — інженер — конструктор автомобілів, засновник корпорації “Форд Мотор”, де вперше почав застосовувати промислового конвеєра, геніальний менеджер, один з найбагатіших людей  усіх часів. Про Генрі Форда ще за його життя  складали легенди , та й досі певні факти його біографії не є остаточно підтвердженими чи спростованими. Понад усе Форд прагнув створити машину, що працюватиме вічно.  До вашої уваги — унікальні спостереження і аналіз минулих епох, і, головне, практичний досвід застосування найбільшої в людській історії індустрії.

            Ця книга для влсників бізнесу, топ-менеджерів, автомобілістів і всіх, кому  цікаве життя видатних особистостей.

Амонашвілі, Ш.О Школа Життя [Текст]: трактат про початковий ступень освіти, заснованої на принципах гуманно-особистісної педагогіки/ Ш.О. Амонашвілі; пер. з російської М.М.Литвин. - Хмельницький: Подільський куль — просвіт. центр ім. М.К.Реріха, 2002. - 172с.

            Трактат “Школа Життя” створений автором, як реальна підтримка для вчителів у їхньому прагненні освоїти систему гуманно- особистісного підходу до дітей. Він є продовженням праць видатного вчителя, почесного члена РАО Ш.О. Амонашвілі, опублікованих у нашій країні та за її межами у 70-90-х роках.

            У трактаті викладена  цілісна концепція  нового типу освіти зі своєю філософською основою, понятійною базою,  принципами і напрямками їх здійснення.

            Трактат присвячений школі початкового ступеня, але його ідеї та основи є єдиними для гуманно -особистісного освітнього процесу на будь-якому ступені  шкільного життя, вузівської освіти, сімейного та суспільного виховання.

Амонашвілі, Ш.О. Як любити дітей? [Текст]: досвід самоаналізу / Ш.О. Амонашвілі; пер з російської В.К.Гаврилькевич. - Хмельницький: Полільський  культурно-просвіт. центр ім. М.К. Неріха, 2011. - 196с.

            “Я зрозумів, що дітей  треба людити не тільки красиво, але й з почуттям глибокої відповідальності за їхнє майбутнє,їх треба любити всім своїм життям, треба любити їх постійно. А це означає- піклуватися про них, про кожного з них, не тішити їх байками про “світле майбутнє”, а вдихнути в них мужність боротися проти темряви, вчити їх самих будувати, облагороджувати життя для себе та для інших і захистити його”. Такий висновок автора книги, який зробив спробу осмислити своє багате педагогічне життя з метою простежити за зародженням і становленням у нього любові до дітей.

Корчак, Я. Як любити дитину [Текст] /Януш Корчак. - Харків: Книжковий клуб сімейного дозвілля, 2016. - 208с.

            Януш Корчак — видатний  польський педагог, письменник, лікар та громадський діяч, який усе життя присвятив дітям, і довів на власному прикладі, що означає  любити людство через любов до дитини. Про те, як правильно виховувати дитину написано дуже багато, але як правильно її любити? Дуже часто любов до дитини тісно пов`язана з егоїзмом батьків. Не всі усвідомлюють, що дитина — це особистість, яка не належить нікому , та що кожна людина заслуговує  на повагу. Головна ідея Корчака  дуже проста: той, хто виховує дитину, повинен її любити. Проте цього ще треба навчитись.

Григорович, А. Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Дмитрика і Насті [Текст]: казкова повість /Анна Григорович. - Черкаси: Чабаненко Ю.А., 2016. - 138с.: іл.

            Цікава, пронизлива та щира казкова повість Анни Григорович “Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Дмитрика і Насті”розкриває непросту  тему взаємин  суспільства і людей  з такими вадами, як ДЦП та аутизм. Книга вчить і дітей, і дорослих неупередженого та доброго ставлення до “зоряних дітей”, які хоч і не схожі на більшість, однак мають прекрасні душі та величне призначення на цій землі.

Дерманський, С. Бабуся оголошує війну. 3-тє видання [Текст]: для дітей мол.шкл. віку/ Сашко Дерманський. - Вінниця: Теза, 2011. - 172с. : іл. - (Пригодницька бібліотека)

            Так повелося в світі, що всі бабусі дуже лагідні та сумирні. Ніхто краще за них не розкаже казку, не заспіває колискову, не напече смачних коржиків. Одначе, коли невситимний лісник винищує молоді деревця заради наживи, огидні пацюки захоплюють у полон  безневинну жабку, а підступний приблуда космічний посмітюх занапащує все живе на Землі, перетворюючи планету на смітник, тоді Ониськова бабуся Катастрофа хвацько перев`язує хустину на кшлат бандани і оголошує негідникам війну. Якою може бути бабуся з таким ім`ям, сам подумай. Хоча ні, краще прочитай!

Гузєєва, Н.  23 образи Петрика П`яточкіна [Текст]: для дітей мол. Шкіл. Віку /Наталя Гузєєва; пер. З англ. І. Андрусяка. - Вінниця: Теза, 2011. - 160с.:іл. (Пригодницька бібліотека)

            Усі  знають персонажів Наталі Гузєєвої, героїв мультиків, знятих за її сценаріями: веселого крапельку Капітошку й непосиду Петрика П`яточкіна. Сьогодні Петрик П`яточкін живе не лише на екрані. У новій книжці непосидющий П`яточкін накликає на себе й на однокласників  небезпеку, а тоді, долаючи свої страхи  й образи усіх рятує. Після такої  подорожі Петрик уже знає, що думка — теж дія, а пригадувати дріб`язкові образи небезпечно. Щоб урятувати себе і друзів  Петрикові  знадобилась і спритність, і винахідливість, і неймовірна фантазія.

Мензатюк,  З. Таємниця козацької шаблі [Текст]: пригодницька повість для дітей молодшого шкільного віку /Зірка Мензатюк. - Львів: Старого Лева, 2015. - 160с.:іл.

            Пригодницька повість Зірки Мензатюк — письменниці, яка все своє життя віддає дитячій літературі, лауреату премії ім. Лесі Українки, - не лише захоплює своїм карколомним сюжетом, небезпечною, сповненою випробувань і несподіванок мандрівкою найбільшими українськими замками. Ця книга передусім вчить любити свій край і його дивовижну історію, багату на героїчні вчинки та містичні події

             Зірка Мензатюк, пер ніж писати, сама подалася у мандри замками та фортецями України, і так яскраво передала враження  від своєї подорожі у цій книзі, що після її прочитання хочеться  теж вирушити на пошуки нових реліквій і таємниць, які залишилися нам від наших славних предків.

            Книга рекомендована для читання у шкільній програмі з української літератури учням п`ятих класів.

Кирпа. Г.  Мій тато став зіркою [Текст]: для дітей молодшого шкіл. віку / Галина Кирпа. - Львів: Сарого Лева, 2015. - 36с.: іл.

            “Мій тато став зіркою “ - зворушлива оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. Дівчинки, якій важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне її міцно, не малюватиме з нею пастельками тополю аж до неба, не побачить її маленької сестрички. Героїня книжки роздумує про зовсім не дитячі теми: смерть, барикади, гради та біженців. А полеглий за правду тато світить їй з неба яскравою зіркою.


 

Категорія: Події | Переглядів: 540 | Додав: rcbs | Рейтинг: 5.0/1
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz