Вітаю ВасГість Субота, 20.04.2024, 17:03

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



“Святині землі Попаснянської”

   Заочну екскурсію “Святині землі Попаснянської”  до Міжнародного дня пам`ятників  та історичних місць організувала і провела сьогодні  центральна районна бібліотека. Ініціатором зустрічі стала  проектний асистент центру організації дозвілля “ХЕЛПЕЙЧ ІНТЕРНЕШИНЕЛ” Ірина Леонідівна Хащенко.

   Учасники заходу познайомитися з історичними та культурними надбаннями, відкрили для себе чудеса світу. Але для всіх нас головним чудом є наше місто. Тож говорили саме про Попасну
Змістовна розповідь заступника міського голови Гапотченко Ірини Вікторівни про святині землі попаснянської, культурні надбання та розвиток міста зацікавила всіх учасників.

  Директор районного краєзнавчого музею Проскурова Яна Віталіївна познайомила присутніх з історією та сьогоденням закладу. Всі разом переглянули ролик. Не обійшлося і без подарунків. Талановиті майстрині Мік Ірина Мар`янівна та Недовєсова Людмила Іванівна подарували свої роботи, які поповнять музейні експозиції.

   Голова районної ради ветеранів Їжак Анатолій Іванович згадав людей, які зробили величезний внесок в створення історії нашого міста та району, розповів про їх діяльність. Багато цінних краєзнавчих матеріалів зберігає він сам, і готовий поділитися з усіма, хто в цьому зацікавлений.
Моісеєва Наталія Дмитрівна прочитала вірш на написання якого її надихнуло відкриття пам`ятника дітям - жертвам фашизму, розташованого на території ЗОШ №24. Хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих.

   А за чаєм говорили про цікавинки Попаснянщини. Мова йшла про унікальні історичні знахідки на території району - Картамишські рудники та стоянку Золотої Орди поблизу села Шипилівка. Легенда про чудодійне джерело на Білій горі зацікавила всіх присутніх в залі. А розповідь про храми Попаснянщини, які є пам`ятками архітектури надихнула вивчати та зберігати історію району.

   Для цього не обов`язково бути істориком-краєзнавцем чи працівником культури. Потрібно просто не бути байдужим, любити та цінити своє минуле. Адже девізом Міжнародного дня пам`ятників та історичних місць став заклик «Збережемо нашу історичну батьківщину».

Категорія: Події | Переглядів: 258 | Додав: rcbs | Рейтинг: 0.0/0
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz