Вітаю ВасГість Четвер, 28.03.2024, 12:51

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



Сучасна бібліотека: формула успіху

    Такою була тема семінару бібліотечних працівників Попаснянської районної централізованої бібліотечної системи, який проведено 7 червня  на базі центральної районної бібліотеки. З інформацією про те, як бачить майбутнє публічних бібліотек і їх роль в інформаційному суспільстві, виступила директор РЦБС  Попкова Ольга Сергіївна.

    Методист районної бібліотеки Бронштейн А. М.  надала консультацію за темою  “Молоді користувачі в  бібліотеках”.  Учасники заходу познайомилися з мультимедійними презентаціями “Покоління Z - в бібліотеці: що з цим робити?” та з досвідом роботи  бібліотек області з молоддю та дітьми. (Ми дякуємо Луганській обласній науковій  бібліотеці ім. Горького за предоставлені матеріали)  
    Останній блок семінару “Нові підходи до популяризації сучасної української літератури” був насиченим та цікавим. В Україні можна помітити значне збільшення інтересу до української книги. У ЗМІ та Інтернет-виданнях з'являються публікації про те, що читати стає модно і вітчизняна книга набирає популярності серед читачів.

    Сьогодні на нашому семінарі говорилось про те, як краще зорієнтуватись у сучасних тенденціях української літератури, бібліотекарі познайомились із найбільш яскравими, але інколи ще маловідомими авторами, подивилися ролик “Сучасна українська література”, вивчали  методику створення віртуальних виставок., обговорювали кращі  традиційні та  інноваційні форми роботи.
   Бібліотекар Золотівської дитячої бібліотеки Цілуйко О.  поділилася досвідом участі у онлайн-конкурсі   “Жива сучасна бібліотека”, завдяки якому  отримала в 2018  році 32 екземпляри чудових українських дитячих книг.

   Презентацію книжкової виставки  “Книги, написані кров`ю серця” провела завідуюча відділом обслуговування Богородицька Н.А.
   Наприкінці  семінару відбувся бібліовернісаж на тему «Є ідея…», під час якого бібліотекарі ділилися власним баченням розвитку сучасних бібліотек, ідеями, мріями та побажаннями.
   Зміни, оновлення, прогрес у бібліотечній справі передбачають подальше вдосконалення форм і методів діяльності. Бібліотекам необхідно бути креативними, наполегливо рухатися вперед, зміцнювати позиції зберігаючи традиційні функції та водночас надаючи актуальні послуги, бути невід’ємною частиною місцевих громад.

 

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 326 | Додав: rcbs | Рейтинг: 0.0/0
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz