Вітаю ВасГість П`ятниця, 29.03.2024, 11:42

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



Схід і захід разом

   З 19 по 28 жовтня методист районної бібліотеки   Бронштейн А. М. перебувала на   Львівщині в складі делегації культури Луганської області в рамках проекту «Схід і захід разом». Разом з редактором відділу комплектування Троїцької ЦБС  Тетяною Щербань була відряджена до міста Миколаїв. Поїздка видалася насиченою, багатою на події, зустрічі, плідне і взаємокорисне спілкування.

   Бібліотекарі з Луганщини познайомилися з досвідом роботи Миколаївської районної бібліотеки, потім представили презентації роботи своїх централізованих бібліотечних систем, прийняли участь  круглому столі «Інноваційні форми роботи та послуги сучасних бібліотек”,  провели майстер-клас “Послуги   електронного урядування в бібліотеках». Також побували в сільських бібліотеках-філіях с. Ричагів та  с. Держів, познайомились з роботою народних будинків цих сіл.

   Вони відвідали Тростянецьку громаду, якій вже два роки  та  мали можливість познайомитись з роботою двох бібліотек  та народних будинків. Заклади культури користуються підтримкою громади, але є ще невирішені питання – це відсутність централізованого комплектування та методичної допомоги.

   Делегати всюди зустрічали людей щирих і хлібосольних, закоханих у свій край і його історію,  які вміють працювати самовіддано, та можуть розповідати за свою роботу. Ми були вражені  такою формою роботи як “Книжкова толока”, яка  в березні кожного року проводиться в м. Миколаїв спільними зусиллями районної влади та  закладів культури. Саме тут збирається «літературна  тусівка» з  різних міст України.  В 2017 році її відвідали більше сотні письменників, десятки видавництв  і тисячі читачів з усіх  куточків України. Щогодини в трьох локаціях відбувалися зустрічі мешканців  і гостей  міста з відомими та новими письменниками. Цей форум у містечку над Дністром уже перерос межі  літературного та   став місцем зустрічі із музикантами-бардами, художниками та  іншими діячами культури.

   Миколаївська бібліотека - це сучасна публічна бібліотека, яка розвиває бібліотечно-бібліографічний сервіс та є осередком освіти, дозвілля, місцем для підприємництва та соціальної адаптації. При бібліотеці створено сучасний громадський інформаційний центр. Насправді в роботі  двох наших ЦБС  багато спільного, але є і свої особливості.

   Дуже популярні в практиці роботи Миколаївської бібліотеки стали  майстер-класи, які безкоштовно проводять  фахівці та місцеві народні умільці.  Один майстер-клас займає три  і більше годин. Усі бажаючі мають можливість освоїти техніку валяння, вишивки, бісероплетіння, тощо. Такі  майстер-класи користуються великим попитом серед дітей   і  молоді. Часто читальний зал на 50 місць бібліотеки не в змозі  вмістити всіх бажаючих.

   Традиційно в м. Миколаїві проводяться цікаві сімейні свята. Центральна дитяча і районна бібліотеки є  активні учасники цього грандіозного дійства: організують виставки, театралізовані вистави, малюють з дітьми, проводять різноманітні конкурси  за  участю  усіх  членів сімей.

   В методичному відділі бібліотеки  ми   познайомились  з програмами районних семінарів, методичними матеріалами, консультаціями, краєзнавчими знахідками та  інше,  які  стануть  корисними підказками  для роботи бібліотек  Попаснянщини в  краєзнавчій роботі. 

Категорія: Події | Переглядів: 384 | Додав: rcbs | Рейтинг: 5.0/2
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz