Вітаю ВасГість Вівторок, 23.04.2024, 13:18

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



Скажи «Ні!» насильству у сім'ї

 

Найчастіше люди зазнають образ та насильство з боку своїх рідних. Жертвою може стати будь-хто: дружина, яку постійно лає і б’є чоловік; хлопчик, у котрого батьки-алкоголіки; бабуся, від якої відмовилися рідні; діти, зазнаючи сексуальних переслідувань вітчима, співмешканців матері. Домашнє насильство неможливо пояснити лише бідністю чи алкоголізмом, бо ці чинники лише посилюють агресивну поведінку домашніх тиранів... Воно поширене серед людей різних національностей, різного фінансового і соціального статусу, в родинах віруючих і невіруючих. Від насильства з боку чоловіків найбільше страждають жінки, але ця проблема не лише жіноча. Людина, що ґвалтує, б’є свою дружину, ображає усіх жінок і суспільство загалом.

Багато міжнародних  організацій  поставлять  за мету розбудувати в Україні правову систему та системи надання послуг щодо реагування та протидії насильству над жінками в складних життєвих обставинах. За сприяння   представників  Благодійного фонду «АДРА Україна» в Попаснянському  районі 11 липня   в центральній  районній бібліотеці був  проведений  правовий  тренінг  « Скажи «Ні!» насиллю у  сім'ї»,  на  якому  були присутні  мешканці  м. Попасна з різних  вікових  категорій. 

Перед присутніми виступила   координатор  БФ «АДРА Україна»  Хащенко  І.Л. Вона  відмітила, що  найбільше при насильстві в сім’ї  страждають діти  і люди похилого  віку.   Зовні щаслива сім’я може бути абсолютно нещасною. І  це все замовчується!  Дитина стає безпорадною та  замикається  в  собі; жінка не може сказати, що її б’є чоловік, а мати не хоче зізнатися, що над нею знущається її рідний син. Домашнє насильство триває роками, калічить тіла й душі, ламає психіку і долі. А найстрашніше — воно створює модель поведінки... Насильство переходить з покоління у покоління …  Про   такі  жорстокі  обставини  присутні  ознайомились, переглянувши короткометражний  фільм «Насильство  в сім'ї».

Цікавим та корисним для   учасників тренінгу  був виступ провідного бібліотекаря  Ткачової Т.П., яка  презентувала  перегляд літератури «Мій  улюблений  світ –  без насильства». Вона наголосила,  що   найкращим шляхом щасливого життя у сім’ї є порозуміння, повага, свідоме дотримання всіма її членами правових та моральних норм. Подолання такого потворного явища, як насильство в родині, можливе лише за умови об’єднання зусиль державних органів та установ, громадських організацій та кожного громадянина:

 -  Кожен з нас має сказати «ні!» насильству у власній родині. Бо це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному. Об’єднаймося. Зробімо це!

Категорія: Події | Переглядів: 457 | Додав: Оля | Рейтинг: 0.0/0
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz