Вітаю ВасГість П`ятниця, 29.03.2024, 13:30

Меню
Ми в Facebook
Пошук
Свята
Праздники Украины
Опитування
Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 212



Як бібліотека Масляну святкувала

      Масляна - найвеселіше і улюблене народне свято. Його краса, сердечність і щедрість дають заряд оптимізму та гарного настрою на весь рік. А ще це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, з 20 лютого по 26 лютого, який передує настанню Великого посту.

   22 лютого у читальному залі працівники центральної районної бібліотеки зустрічали гостей. Гості - а це були офіцери групи військово- цивільного співробітництва, військовослужбовці ВСУ та військові журналісти, які нагодою перебували у м.Попасна, учасники фольклорного ансамблю «Водограй» - зручно розташувались у святково прикрашеному читальному залі.

      Зустрічав щедро накритий стіл зі стравами, що традиційно готуються у дні Масляного тижня: вареники з картоплею і сиром, млинці з м'ясом, грибами, сиром....

        Дорогих гостей добрими словами зустрічала директор РЦБС Попкова Ольга Сергіївна та запросила разом з бібліотекою відсвяткувати це веселе свято.

 

        А далі розпочалась справжня вистава, у якій взяли участь майже всі працівники районної бібліотеки. Саме театралізоване дійство - це подорож днями Масляного тижня. З вуст ведучої, начальника відділу обслуговування читачів Богородицької Наталії, слухачі дізнавались про традиції святкування Масляної в Україні, про основні звичаї та обряди у цей період. Усіх присутніх щиро привітала "Масляна" (бібліотекар Безсмертна Елла).

 

       За звичаєм у середу тещі частували своїх зятів млинцями, а у п'ятницю зяті катали своїх тещ вулицями міст і сіл. Зять (керівник фольклорного ансамблю Богородицький Юрій ) і Теща (провідний бібліотекар Ткачова Тетяна) прекрасно продемонстрували, як складаються взаємовідносини між цими родичами. Було надзвичайно весело спостерігати за їх веселим дійством.

 

     Четвер та субота були днями масових гулянь, походів у гості, спільних веселощів, співів. Тож присутність на святі ансамблю «Водограй» (керівник Богородицький Юрій) та їх майстерне виконання українських народних пісень стало гарним доповненням свята.

 

     З Масляною люди зустрічали звичайно і Весну, тому вона не забарилася прийти в гості в бібліотеку. Красну дівчину - Весну артистично зіграла бібліотекар Шарап Оля.

 

     У неділю українці просили вибачення за всі образи, які вони робили протягом року. Дуже проникливою стала сцена Прощення, коли дійові особи свята по черзі просили один у одного пробачення.

    Захід завершився спільним виконанням українських пісень та частування за щедрим столом. Адже у будь-які часи, навіть такі важкі, як зараз, українці, своїм оптимізмом, надією на краще, гарною піснею притягують до України - неньки все гарне, хороше, позитивне.

    Військовослужбовці ВСУ і всі гості виразили велику вдячність працівникам бібліотеки за отриманий гарний настрій та побажання Попаснянщині ясного сонечка, чистого блакитного неба та щасливого мирного життя.

Категорія: Події | Переглядів: 587 | Додав: rcbs | Рейтинг: 5.0/1
Перекладач
ПДГ








Наші Проекти










Категорії розділу
Події [497]
Конкурси [5]
ЗМІ про нас [1]
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Погода
Рейтинг новин
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright РЦБС г. Попасная © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz